True

Sistemul de brackeți Norris 20/26® împreună cu arcurile Norris Extra Broad sunt cel mai mare pas înainte în controlul 3D și exprimarea completă a informației.

Conceput de Dr. Robert „Tito” Norris, este punctul culminant al anilor săi de experiență în tratarea cu sisteme ​de brackeți autoligaturanți populari și al pregătirii sale în inginerie mecanică. A reușit să identifice atât caracteristicile principale, cât și deficiențele clinice ale sistemelor competitive și să realizeze ce elemente de design ar fi cu adevărat benefice clinicianului de astăzi.

Rezultatul este un sistem twin cu adevărat auto-ligaturant pasiv/activ cu o dimensiune redusă a slotului de .020 x .026, combinată cu o serie de arcuri de formă Extra Broad.

Sistemul Norris 20/26® este o nouă dimensiune în eficiența tratamentului, deoarece este cel mai mare progres tehnologic din sfera brackeților autoligaturanți pasivi și a formelor de arcuri utilizate. 


Controlul torque-ului și al tip-ului a fost o problemă pentru clinicieni de ani de zile și au fost compensate în diferite moduri: de la prescripții modificate cu grade suplimentare, la repoziționarea brackeților, la modificarea secvenței de arcuri. Cu toate acestea, între intervalele în toleranțe ale producătorilor și controlul calității, o cantitate inerentă de „play” din slotul bracketului este practic inevitabilă. Aceasta este deosebit de adevărat în sistemele tradiționale de brackeți PSL în care fricțiunea redusă, alunecarea liberă a arcului în slot a făcut imposibilă legătura strânsă între arc și slotul bracketului.

Fie că a fost un efort de conservare al sistemelor existente, fie o reticență de schimba tradiția din partea producătorilor, o modificare către soluția finală de reducere a dimensiunii slotului încă nu a avut loc - până acum.

DynaFlex®, în concordanță cu viziunea proprie de găsire a unor soluții semnificative la probleme actuale ale clinicienilor, este mândră să îl sprijine pe Dr. Robert „Tito” Norris în dezvoltare și furnizarea acestui sistem revoluționar interesant. "Nu numai că ne-am uitat la premisa unei dimensiuni reduse a sloturilor, dar am căutat și noi să încorporeze cele mai bune caracteristici din categorie, care ar fi apreciate în continuare de mulți, cum ar fi: patru aripioare cu spațiu generos care pot găzdui popularele ligaturi elastice colorate; compoziție bio-compatibilă, cobalt-crom fără nichel pentru utilizare de către pacienții alergici; un mecanism impecabil al clăpiței pentru fiabilitate și consecvență; fabricarea prin tehnica MIM pentru rezistență,integritate, suprafețe netede și confortabile și igienă îmbunătățită; și o talpă cu design unic pentru un colaj fără probleme. De asemenea, sunt disponibile și tuburi molare, astfel Norris 20/26™ este un sistem molar-molar complet."

Dr. Tito Norris

Ortodont și creator al sistemului Norris


Dr. Robert Norris este devotat să creeze zâmbete pentru o viață întreagă. Istoricul său unic în ingineria mecanică îi oferă un avantaj distinct în stăpânirea forțelor, vectorilor și mișcărilor inerente în efectuarea tratamentului ortodontic.

Dr. Norris este absolvent al Centrului de Științe ale Sănătății din cadrul Universității din Texas. Apoi s-a mutat în Washington, D.C., unde a absolvit rezidențiatul de practică în stomatologia generală la V.A. Hospital urmat de pregătire ortodontică de specialitate la Universitatea Howard. După ce a lucrat ca ortodont al forțelor aeriene în Misawa, Japonia, Dr. Norris s-a întors la San Antonio în 1998 și a deschis o clinică ortodontică de succes.

El deține mai multe brevete și mărci comerciale, este certificat de către American Board of Orthodontics și este membru a 10 organizații dentare și Study Club-uri. Ține cursuri la nivel național și internațional pe teme precum estetică, eficiență, sustenabilitate, customer service, tratament accelerat și tratament cu alignere. El a creat și administrează alte câteva companii în domenii precum investiții imobiliare, marketing, vânzări cu amănuntul și o organizație non-profit care oferă îngrijire ortodontică gratuită copiilor care au nevoie. 

Caracteristici și beneficii


 •    Adeziune superioară - conceput pentru a se cola ușor pe orice dinte și pentru o adeziune ulterioară de neegalat
 •   Slot .020 X .026 -   d imensiunea redusă a slotului oferă un control de neegalat. Dovedit clinic cu 26% mai eficient decât sistemul classic de brackeți PSL
 •   Linie de marcaj central - ajută la colarea în axul dintelui 
 •   Margine ocluzală dreaptă - marginea ocluzală a noii baze a brackeților premolari cu offset gingival este dreaptă, astfel încât să poată fi folosită mai ușor ca ghid al paralelismului cu crestele marginale ale premolarului
 •  Spațiu generos sub aripioare , suficient pentru catene, module și ligaturi metalice
 •  Cârlige universale pentru premolari - reduce mult inventarul, având un singur bracket pentru toți premolarii superiori
 •  Lățimea mezio-distală a clemei asigură un control suplimentar al rotației
 •   Mecanism unic de deschidere al clemei  - forțele de deschidere și închidere sunt strict la nivelul bracketului, deci dintele nu simte presiune excesivă atunci când clema este deschisă cu o rotire de instrument sau închisă cu un clește.
 •   Margine rotunjită a clemei - ajută la poziționarea arcului în slot
 •   Aliaj Co-Cr fără nichel cu o fricțiune mai bună și fără reacții alergice
 •   Mecanism de deschidere al clemei rezistent -   clemă rezistentă, cu mecanism reciproc la deschidere și închidere cu „Clic”, s-a dovedit a rezista pe tot parcursul tratamentului
 •   Deschidere și închidere asistată "Glide" - clema se deschide/închide singură după parcurgerea a peste 50% din distanță
 •   Cârlige integrate puternice care se potrivesc tuturor direcțiilor de aplicare a elasticelor intraorale

Torque, Tip, Rotation, In/Out

Cod culori

Door demo 
 
 

 

10x seturi brackeți autoligaturanți pasivi Norris 7x7

2+1 seturi brackeți autoligaturanți pasivi Norris 7x7

Set brackeți autoligaturanți pasivi Norris 7x7

Arcurile Norris Extra Broad sunt cu 30% mai late decât cele mai largi arcuri de pe piață.

Ca și în cazul brackeților Norris 20/26™, arcurile Norris Extra Broad sunt o modificare de la convențional și iau ceea ce știm despre arcurile largi și exprimare estetică și duc totul la un nou nivel.

Încă o dată, Dr. Robert „Tito” Norris a învățat din observație și încercare și eroare, și a utilizat experiența sa de utilizare a arcurilor Broad existente în dezvoltarea formei Extra Broad folosită acum.

Un arc necoordonat face posibilă tratarea atât al maxilarului cât și al mandibulei cu aceeași formă. Cu 30% mai larg decât cel mai larg arc de pe piață, acest arc Extra Broad realizează o serie de avantaje și efecte cheie: oferă spațiu maxim pentru fiecare dinte, nivelarea și alinierea mai ușoare deoarece dinților li se oferă o gamă mai mare de mișcare și introduce o dinamică colaborativă mai devreme între slot și arc.

De-a lungul etapelor ulterioare de lucru și de finisare ale tratamentului, un arc rectangular (.019x.025) „rotunjit” este introdus (încă un produs exclusiv DynaFlex®) care face inserarea, închiderea clemei mai ușoare ca niciodată. Arcurile Norris Extra Broad sunt ajutorul perfect în modul în care acestea exprimă torque-ul și tip-ul bracketului mai eficient decât sistemele pasive existente, însă fără crearea de sisteme cu fricțiune ridicată. Cel mai important este totuși modul în care arcurile și brackeții “lucrează” împreună pentru a produce zâmbete mai largi și mai expresive decât orice altceva disponibil astăzi.

Caracteristici și beneficii


 •   Nivelare și aliniere maximă -   dinților li se oferă o gamă mai mare de mişcare
 •   Produce un zâmbet larg și frumos - reduce coridorul bucal întunecat posterior și exprimă fiecare dinte la maximul său potențial exterior
 •   Tratează cross-biteul posterior - arcul Extra Broad poate fi adesea eficient în corectarea mușcăturilor încrucișate
 •   Cu stopuri - acest lucru ajută la controlul alunecării arcurilor și pot fi strânse în orice poziție de-a lungul arcului în conformitate cu preferințele medicului
 •   Arc 19×25 rectangular “rotunjit" - acest arc „Rotunjit-Rectangular” de NiTi și BetaTitan face inserarea, închiderea clemelor și așezarea mai ușoare ca niciodată. Numai colțurile ascuțite sunt rotunjite, astfel încât controlul torque-ului să nu fie compromis

Secvență arcuri și elastice

Rotunjit Rectangular

Face inserarea, închiderea clemelor și așezarea mai ușoare ca niciodată. Doar raza este rotunjită, astfel încât controlul torque-ului să nu fie compromis.

Ghid de plasare al brackeților

Deschidere și închidere asistată "Glide"


Sistemul de brackeți Norris 20/26® oferă un mecanism fără defect al clemei cu mecanism reciproc și „clic” sonor de deschidere și închidere, dovedită să dureze pe tot parcursul tratamentului.

Deschiderea clemei bracketului nu a fost niciodată mai ușoară. Introduceți intrumentul Norris „Triple Tool” orizontal în fanta clemei și rotiți 90 de grade. Mecanismul unic din interiorul clemei bracketului permite acesteia să „alunece” spre poziția dorită de îndată ce s-a efectuat mai mult de jumătate din mișcare. Acestă deschidere și închidere “asistată” este prima și singura de acest fel și este un alt mare progres în tehnologia PSL.


 
 

Instrument Triple Tool


Instrumentul “Triple Tool” are de fapt trei instrumente într-unul: deschizător de clemă, positioner de slot și riglă . Deschiderea clemei nu a fost niciodată mai ușoară folosind instrumentul nostru personalizat. Pur și simplu introduceți instrumentul orizontal în fanta clemei și rotiți 90 de grade.

Pusher arc “HIP”


Pusher-ul Norris HIP „Hold In Place” are două instrumente într-unul. Ajută la inserarea arcului în slot și ușurează aplicarea de torque în arcurile rectangulare . Designul său mai scurt se potrivește cu ușurință în mâinile medicului.

Arc Norris Extra Broad NiTi rectangular 

Arc Norris Extra Broad NiTi rectangular rotunjit .019x.025

Arc Norris Extra Broad NiTi rotund 

Arc Norris Extra Broad TMA .019x.025 

Debonding pentru repoziționare vs. Debonding final

Rezistența adeziunii bracketului Norris 20/26® este semnificativ mai mare. Bracketul se va desprinde puțin mai ușor utilizând un instrument de îndepărtare al brackeților și prinzând ocluzo-gingival. Cu toate acestea, acest lucru poate deforma aripile și arcul. Prin urmare, este necesară o abordare diferită atunci când colăm pentru a repoziționa același bracket. În acest caz, apucați bracketul în diagonală, la un unghi de 45 de grade. Acest lucru va păstra intacte aripile și slotul. În ambele cazuri, este important să rugați pacientul să muște pe un rulou de bumbac pentru a stabiliza dintele.


“The Norris System offers unparalleled torque control, and exquisite rotational control.“

“As an orthodontist, I routinely practice with both traditional twin brackets and self-ligating brackets.  I recognize the value of having both types of systems in my practice and I am a firm believer that the bracket does not make the orthodontist.  However, brackets are one of our most important tools and we should choose wisely.  I have extensive experience with many other popular self ligating systems, the shortcomings of which became well known to me.  The Norris System, in my experience, was the first system to truly overcome these challenges.  The Norris System offers unparalleled torque control, and exquisite rotational control.  The novel slot size facilitates arch wire engagement that is truly expressive of the practitioner’s goals.  Selective torque inventory is a thing of the past, and the Norris System absolutely rewards precise bracket placement.  It offers the lowest bond failure rate I have ever encountered in any bracket; you will be impressed with the bond strength the first time you remove one.  I am an arch wire junkie and do not have a generic arch wire sequence for my patients.  I routinely finish in .019 x .025 (SS, TMA & braided) arch wires.  The Norris System will not marry you to proprietary arch wires and your freedom as a practitioner is preserved.  If you are looking for a self-ligating bracket that delivers on both results and cost, the Norris System should be at the top of your list.”

Dr. Matthew David McNutt • DDS, MS-Orthodontist, Cary & Clayton North Carolina

“Wow what a difference! With a slot dimension of .020 x .026, the control in all dimensions is truly amazing…“

“I have been practicing orthodontics for 26 years and started using passive self-ligation when they first came out in the late 1990’s. Finishing was always a struggle until I started using the Norris 20/26 Bracket®. Wow what a difference! With a slot dimension of .020 x .026, the control in all dimensions is truly amazing and I don’t have to make all those annoying adjustments in the wire all the time. My wire adjustments, repositions, number of appointments and length of treatment, have all been reduced dramatically. Patients come back after the .019 x .025 NiTi wire with very little left to do. The door is solid and functions really well, I love the built in hooks and the amount of tie wing space, the bracket is smooth and the bond strength is great. I have been extremely satisfied with the way I am able to treat cases with this bracket and highly recommend it.”

Dr. Hilton Goldreich • Plano, Texas

“This allows me to refine and complete finishing touches with less time and fewer visits.“

“EFFICIENCY. The Norris System’s combination of free-sliding performance and finely tuned precision make it a truly efficient system. This allows me to refine and complete finishing touches with less time and fewer visits. Truly remarkable!”

Dr. Steve Guelff • DDS, Sebring, FL