True
World Orthodontic Health Day
este sărbătorită anul acesta pe 15 mai
15 mai, 2023 de
World Orthodontic Health Day
Vlad Radu

Clarico-Full Image

WFO (World Federation of Orthodontics) a declarat 15 Mai ca Ziua Mondială a Sănătății Ortodontice (World Orthodontic Health Day). 

Comitetul Executiv al WFO a ales 15 mai pentru Ziua Mondială a Sănătății Ortodontice, deoarece marchează semnarea statutului WFO în 1995 în timpul celui de-al 4-lea Congres Internațional de Ortodonție din San Francisco. Ziua Mondială a Sănătății Ortodontice este concepută pentru a lega trecutul și viitorul WFO.

Aflată la a cincea ediție, sărbătoarea are o serie de postere specifice ce pot fi utilizate de medicii ortodonți și nu numai pentru promovarea sănătății ortodontice. WFO încurajează organizarea de activități care să promoveze importanța sănătății ortodontice.

Logo-ul de mai sus a fost ales din peste 25 de opțiuni pentru a exprima mai bine spiritul acestei sărbători.

Artistul, Ananth Shankar, renumitul designer și desenator, scrie despre logo:

"Ziua Mondială a Sănătății Ortodontice este sărbătorită printr-un logo care își propune să devină o pictogramă ușor de recunoscut a îngrijirii ortodontice pe tot globul.

La baza logo-ului se află un zâmbet larg, un dinte alb strălucitor, în interiorul gingiilor roz sănătoase, care au brackeți pe ele. Acești brackeți reprezintă rudenia dintre ortodontiști și o lume care se unește atunci când oamenii zâmbesc - în acest scop bretelele sunt de fapt siluete umane care se țin de mână ca „bretele de prieteni”. Acest simbol al armoniei reprezintă, de asemenea, reunirea unui spirit legendar, deci în culori olimpice, ceea ce înseamnă oameni de orice rasă și culoare care se reunesc pentru sănătatea ortodontică.

Zâmbetul se află într-un cerc alb, lumea strălucitoare și în sine se află într-un bloc pătrat solid, un contur geometric care indică stabilitate și reputație solidă. Fontul siglei este elegant, înalt și modern. Aceste elemente sunt în culorile WFO - auriu și visiniu.

Logo-ul este, de asemenea, foarte adaptabil pentru a fi o pictogramă cu o singură culoare, împrumutând practic orice tip de tehnică de producție. Mergeți mai departe, răspândiți vestea sănătății ortodontice!"

Mai jos găsiți posterele create de WFO pentru sărbătoarea din acest an. 

Le puteți downloada direct de pe site-ul WFO:  AICI  

World Orthodontic Health Day
Vlad Radu 15 mai, 2023
Partajați această postare
Etichete
Arhivează