True
Tratamentul clasei II în dentiția mixtă timpurie cu aparatul de ghidare a erupției
Efecte și stabilitate pe termen lung
21 mai, 2021 de
Tratamentul clasei II în dentiția mixtă timpurie cu aparatul de ghidare a erupției
Vlad Radu

Introducere: 

Un studiu realizat pentru a investiga efectele tratamentului ortodontic în dentiția mixtă timpurie cu aparatul de ghidare a erupției Occlus-o-Guide. 


Obiective:
Scopul nostru a fost de a analiza efectele dento-scheletale și stabilitatea pe termen lung a tratamentului de clasa II efectuat cu un aparat de ghidare a erupției (EGA) în dentiția mixtă timpurie.

Materiale și metode:

65 de pacienți de clasa II (38 de fete și 27 de băieți), tratați cu aparatul de ghidare a erupției în dentiție mixtă timpurie, au fost comparați cu 58 de copii (26 de fete și 32 de băieți) cu malocluzie de clasă II netratată.

Vârsta medie în grupul de tratament la începutul (T1) și la sfârșitul tratamentului (T2) a fost de 5,4 ani (± 0,4) și respectiv de 8,5 ani (± 0,9) și la examenul final la dentiția permanentă timpurie (T3) 16,7 ani (± 0,4).

În grupul de control, vârsta medie la T1 și T2 a fost 5,1 ani (± 0,5) și respectiv 8,4 ani (± 0,5).


Rezultate:

În grupul de tratament, frecvența clasei II a scăzut de la 100 la 14% în timpul tratamentului (T1 - T2) și a avut loc o corecție semnificativă în toate variabilele ocluzale.

La T2, grupurile de tratament și control au prezentat diferențe semnificative statistic (P <0,05) în toate variabilele ocluzale. La copiii tratați, lungimea mandibulară a crescut cu 5 mm mai mult (P <0,001) de la T1 la T2 comparativ cu copiii martori, iar unghiul ANB a devenit semnificativ mai mic (P = 0,006).


În perioada post-tratament (T2 - T3), frecvența clasei II în grupul de tratament a scăzut de la 14 la 2% (P <0,05), overbite-ul a crescut de la 2,2 la 3,1 mm (P <0,05) și a crescut înghesuirea mandibulară de la 2 la 14% (P <0,05). Modificările post tratament ale overjet-ului și a gradului de înghesuire maxilară nu au fost semnificative statistic.

La T3, valorile medii ale unghiurilor SNA, SNB și ANB au fost de 83,0 ° (SD 3,9 °), 81,3 ° (SD 3,8 °) și respectiv 2,4 ° (SD 1,5 °), respectiv.


Concluzii:

O corecție semnificativă din punct de vedere clinic a relației molare, overjet-ului, overbite-ului, alinierea incisivilor și îmbunătățirea creșterii mandibulei au fost observate după tratament în dentiția mixtă timpurie. Rezultatele tratamentului au rămas în mare măsură stabile în dentiția permanentă timpurie. Cu toate acestea, s-a observat o creștere a overbite-ului și a gradului de înghesuire mandibulară. Niciunul dintre copiii tratați cu dentiție mixtă timpurie nu a avut nevoie de o a doua fază de tratament.


Puteți downloada articolul complet în limba engleză AICI.

Aparatul de ghidare a erupției Occlus-o-Guide este disponibil în 13 dimensiuni și poate fi ales ușor cu ajutorul unei rigle flexibile.


VEZI PRODUSUL


Tratamentul clasei II în dentiția mixtă timpurie cu aparatul de ghidare a erupției
Vlad Radu 21 mai, 2021
Partajați această postare
Arhivează