True
Studiu Progress in Orthodontics - Dr. Michael Williams
Class III correction using an inter-arch spring-loaded module
17 februarie, 2022 de
Studiu Progress in Orthodontics - Dr. Michael Williams
Vlad Radu

Rezumat


Context: Un studiu retrospectiv a fost efectuat pentru a determina modificările cefalometrice la un grup de pacienți de clasa III, pacienți tratați cu aparatul corector de clasă - CS (CS2000®, Dynaflex, St. Ann, MO, SUA).


Metode: Treizeci de pacienți caucazieni (15 bărbați, 15 femei) cu o vârstă medie de 9,6 ani înainte de tratament au fost tratați consecutiv cu acest aparat și comparați cu un grup de control format din subiecți din studiul Bolton-Brush care au fost potriviți ca vârstă, sex și morfologie craniofacială cu grupul de tratament.

S-a realizat analiza cefalometrică înainte de tratament și după îndepărtarea aparatului CS2000®. Efectele tratamentului cu aparatul CS2000®. au fost calculate prin scăderea modificărilor datorate creșterii (grupul de control) din modificările cauzate de tratament.


Rezultate: Toți pacienții au fost îmbunătățiți la o relație de Clasa I a arcadelor dentare cu un overjet pozitiv. Au apărut modificări semnificative în sens sagital, vertical și angular între radiografiile de dinainte și de după tratament.  Cu un trament mediu de 1,3 ani, maxilarul s-a deplasat înainte cu 0,8 mm, în timp ce mandibula s-a deplasat înapoi cu 2,8 mm. Au apărut și îmbunătățiri ale măsurătorilor ANB și Wits.


Incisivii maxilari s-au deplasat anterior cu 1,3 mm și incisivul mandibular s-a deplasat anterior cu 1,0 mm.

Molarul maxilar s-a deplasat anterior cu 1,0 mm, în timp ce molarul mandibular s-a deplasat posterior cu 0,6 mm.


Corecția medie a overjetului a fost de 3,9 mm, iar 92% din corecție s-a datorat componentei scheletale și 8% s-a datorat componentei dentare.

Corecția medie la nivel molar a fost de 5,2 mm și 69% din corecție s-a datorat componentei scheletale și 31% s-a datorat componentei dentare.


Concluzii: Malocluzia ușoară până la moderată de Clasa III poate fi corectată cu ajutorul dispozitivului de corectare a clasei cu resort, fără complianța pacientului. Corecția overjetului a fost realizat prin de mișcarea anterioară a maxilarului,  posterioară și inferioară a mandibulei și de proclinarea incisivilor maxilari. Relația molară a fost corectată prin mezializarea molarilor maxilari, distalizarea molarilor mandibulari, împreună cu o rotație a planului ocluzal.


Vezi studiul complet aici.

Studiu Progress in Orthodontics - Dr. Michael Williams
Vlad Radu 17 februarie, 2022
Partajați această postare
Etichete
Arhivează