True
Schimbări dentofaciale după intervenția ortodontică cu aparat de ghidare a erupției în dentiția mixtă timpurie
21 mai, 2021 de
Schimbări dentofaciale după intervenția ortodontică cu aparat de ghidare a erupției în dentiția mixtă timpurie
Vlad Radu

 

Obiectiv: 

Evaluarea modificărilor scheletice și dentoalveolare induse de aparatul de ghidare a erupției în dentiția mixtă timpurie.


Materiale și metode:

Radiografiile cefalometrice pre- și post-tratament a 115 copii tratați consecutiv, 62 de băieți și 53 de fete, au fost comparate cu cele obținute dintr-un grup de control de 104 copii, 52 de băieți și 52 de fete. Radiografiile pretratament au fost făcute în faza de dentiției mixtă timpurie (T1) și după erupția completă a tuturor incisivilor permanenți și a primilor molari (T2). Vârsta medie a copiilor din ambele grupuri a fost de 5,1 ani la T1 și 8,4 ani la T2.


Rezultate: 

O diferență semnificativă între grupurile de la T2 a fost găsită în lungimea mandibulară, înălțimea etajului inferior al feței și diferențialul maxilo-mandibular. Creșterea lungimii mandibulare a fost de 11,1 mm în grupul de tratament și 7,2 mm în grupul de control. Nu s-au găsit diferențe în măsurătorile poziției sau dimensiunii maxilare. A existat o schimbare semnificativă către o relație de clasa I în grupul de tratament. Înclinarea labială și protruzia incisivilor mandibulari au fost evidente în grupul de tratament la T2. Nu a existat niciun efect asupra înclinației sau poziției incisivilor maxilari.


Concluzii: 

Corecția ocluzală a fost realizată în principal prin modificări ale regiunii dentoalveolare a mandibulei. În plus, aparatul a îmbunătățit creșterea condiliană, rezultând o creștere semnificativă clinic a lungimii mandibulare. 

Nu s-a observat niciun efect asupra poziției maxilare, dimensiunii maxilare, înclinației sau proeminenței incisivilor maxilari sau înălțimii feței.


Puteți downloada articolul complet în limba engleză AICI.

Aparatul de ghidare a erupției Occlus-o-Guide este disponibil în 13 dimensiuni și poate fi ales ușor cu ajutorul unei rigle flexibile.
VEZI PRODUSUL

Schimbări dentofaciale după intervenția ortodontică cu aparat de ghidare a erupției în dentiția mixtă timpurie
Vlad Radu 21 mai, 2021
Partajați această postare
Arhivează