True
Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
O strategie nouă de tratare a clasei a IIa fără complianța pacientului
31 ianuarie, 2022 de
Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
Vlad Radu

Articolul publicat în Journal of the World Federation of Orthodontists de Luca Lombardo, Antonella Carlucci, Francesca Cervinara si Giuseppe Siciliani analizează 2 cazuri tratate cu succes cu resorturi interarcadice din gama CS de la DynaFlex Orthodontics.


Context: Corectarea malocluziei de clasa a II-a cu elastice intraorale sau cu aparate funcționale necesită colaborare din partea pacientului.

Studiul descrie două cazuri de Clasa a II-a tratate cu succes cu o abordare alternativă folosind un dispozitiv fix conceput pentru a evita complianța.


Metode: A fost utilizat resortul CS2000 pe un aparat metalic fix bimaxilar pentru a corecta malocluzia de Clasa a II-a și pentru a stimula creșterea mandibulei.


Rezultate: Dispozitivul a obținut relații complete de Clasa I la nivelul caninilor și molarilor în ambele cazuri tratate și a îmbunătățit relația inter-ocluzală fără a se baza pe colaborarea pacientului.


Concluzie: Resorturile inter-arcadice par a fi o abordare alternativă simplă, rapidă și eficientă pentru corecția Clasei a II-a, facilitând creșterea mandibulei chiar și în cazul pacienților necooperanți.


Vezi studiul complet aici.


Vrei să vezi mai multe cazuri tratate fără complianță? 

Te așteptăm pe 19 Martie la București la cursul Dr.-ului Michael Williams. Vezi detalii aici.

Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
Vlad Radu 31 ianuarie, 2022
Partajați această postare
Arhivează