True
Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
O strategie nouă de tratare a clasei a IIa fără complianța pacientului
31 ianuarie, 2022 de
Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
Vlad Radu

Articolul publicat în Journal of the World Federation of Orthodontists de Luca Lombardo, Antonella Carlucci, Francesca Cervinara si Giuseppe Siciliani analizează 2 cazuri tratate cu succes cu resorturi interarcadice din gama CS de la DynaFlex Orthodontics.


Context: Corectarea malocluziei de clasa a II-a cu elastice intraorale sau cu aparate funcționale necesită colaborare din partea pacientului.

Studiul descrie două cazuri de Clasa a II-a tratate cu succes cu o abordare alternativă folosind un dispozitiv fix conceput pentru a evita complianța.


Metode: A fost utilizat resortul CS2000 pe un aparat metalic fix bimaxilar pentru a corecta malocluzia de Clasa a II-a și pentru a stimula creșterea mandibulei.


Rezultate: Dispozitivul a obținut relații complete de Clasa I la nivelul caninilor și molarilor în ambele cazuri tratate și a îmbunătățit relația inter-ocluzală fără a se baza pe colaborarea pacientului.


Concluzie: Resorturile inter-arcadice par a fi o abordare alternativă simplă, rapidă și eficientă pentru corecția Clasei a II-a, facilitând creșterea mandibulei chiar și în cazul pacienților necooperanți.


Vezi studiul complet aici.



Corecție clasa IIa - Dr. Luca Lombardo
Vlad Radu 31 ianuarie, 2022
Partajați această postare
Arhivează