True

Felicitări pentru alegerea făcută!

Pentru o utilizare cât mai îndelungată citiți cu atenție aceste instrucțiuni.


CARACTERISTICILE OȚELULUI

Instrumentele TASK sunt realizate din otel martensitic, cel mai potrivit material cunoscut acum pentru fabricarea instrumetarului medical. Cu acest tip de oțel se pot obține, prin tratament termic, duritatea și rezistența necesare. 

Oțelul este un tip de aliaj care formează la suprafață un film stabil rezistent la coroziune. Odată deteriorată această suprafață rugina se poate extinde rapid.

Vă rugăm curățați și sterilizați instrumentarul conform acestor indicații pentru o utilizare îndelungată. 

Instrumentele beneficiază de o garanție de 1 an, precum și de service post-garanție. Putem trimite ulterior clești partenerilor noștri din Japonia pentru ascuțire sau înlocuirea capetelorm, dacă este necesar.


ÎNGRIJIRE DUPĂ UTILIZARE


Spălare: Îndepărtarea petelor vizibile și a urmele de țesut

Spălare rapidă – spălare de mână / baie ultrasonică

Spălare chimică – agent de curățare / baie ultrasonică cu agent de curățare

  1. Verificați dacă instrumentul este în stare bună și poate fiutilizat din nou

  2. Curățați sângele, grăsimile sau proteinele de pe suprafețe înainte să se usuce. Mașinile de spălat cu dezinfectare nu sunt recomandate.

  3. Este recomandat un agent de curățare cu protecție împotriva ruginii. Folosiți-l conform instrucțiunilor producătorului.

  4. În baia cu ultrasunete, apa la temperatură de 40 °C - 60°C este cea mai eficientă. Plasați instrumentele în poziție deschisă astfel încât să nu se atingă reciproc pe o tavă pentru a evita o curățare insuficientă.

  5. Clătiți instrumentele cu apă în abundență.

  6. Verificați dacă instrumentele au fost curățate bine.

Dezinfectarea: Scăderea densității de microorganisme dăunătoare

Glutaraldehidele  sunt recomandate (soluții gen Orolin). 

Nu folosiți următoarele soluții: hipoclorit desodiu, clorură de benzalconiu, clorură de benzathoniu, povidonă-iod, fenol, formaldehidă, gluconat declorhexidină, apă oxigenată, detergent de uz casnic.


Sterilizarea: Asepsia

Sterilizare rapidă – autoclavare

Sterilizarea chimică – EOG (oxid de etilenă)


  1. Recomandăm sterilizarea în autoclav sau cu oxid de etilenă. Pupinelul (sterilizarea uscată), Chemiclav-ul sau sterilizarea la rece nu sunt recomandate.

  2. Utilizați un ciclu al autoclavului cu temperatură sub 132°C

  3. Uscați foarte bine instrumentele pentru a elimina risculapariției ruginei. Părțile interne ale articulațiilor au nevoiede mai mult timp să se usuce.

  4. Depozitați instrumentele în zone uscate, departe de substanțe chimice.Dacă aveți nelămuriri cu privire la îngrijirea instrumentarului TASK ne puteți contacta la 0318080008 sau 0724129129.